Rješenja za osobe koje zbog svog invaliditeta imaju poteškoće u pristupu i upravljanju vozilima te prijevoz osoba s invaliditetom u kolicima

Vozila sa pristupom osoba u invalidskim kolicima

Pojedinačni prijevoz

Vozila kao što su VW Caddy ili Caddy Maxi, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Ford Tourneo Connect, Opel Combo i slična sa ugrađenim sistemom Flexi Ramp predstavljaju, novu, bolju razinu transporta osoba s invaliditetom.

Flexi Ramp je dizajniran za transport osoba u invalidskim kolicima, a sadrži jedinstvenu pokretnu rampu. Pri tome je omogućen prijevoz i dodatnih osoba u sjedalima kao i pratnje.

Jednostavna upotreba postiže se laganim pristupom vozilu, a kolica su u vozilu osigurana pomoću specijalnog sigurnosnog sistema za učvršćivanje u 4 točke. Osoba u invalidskim kolicima je dodatno osigurana posebnim sigurnosnim pojasom u 3 točke. transport osoba s invaliditetom

Ukoliko postoji potreba za prijevozom osobe u invalidskim kolicima tada se, pored osobe u kolicima mogu voziti još 2, 3 pa čak i 5 osoba u zavisnosti od baznog vozila. Nakon ugradnje sistema Flexi Ramp vozilo je namijenjeno prijevozu putnika na sjedalima i putnika u invalidskim kolicima.

Kada u vozilu nije potrebno voziti osobu u invalidskim kolicima korisniku su na raspolaganju sva sjedala i cijeli tvornički određen prtljažni prostor.

Tako nadograđeno omogućava korisniku da koristi kompletan prostor za prtljagu ili spuštanjem rampe stvori prostor za invalidska kolica.

Grupni prijevoz

Osim pojedinačnog prijevoza osobe u kolicima, imamo i rješenja za grupni prijevoz u kombinacijama do 4 osobe u kolicima + osobe na sjedalima za kombi vozila ukupnog kapaciteta 8+1 putnik i ukupne mase do 3,5T.

Sjedala u takvim vozilima su opremljena brzo demontažnim mehanizmom koji omogućuje vrlo visoku fleksibilnost u postavljanju i rasporedu sjedala u vozilu. Mogu se dobiti razne kombinacije u kojima se prevoze osobe u kolicima i osobe u sjedalima. Također postavljamo specijalnu aluminijsku podnicu koja već ima 8 pari vodilica u koje se sjedala postavljaju, a vodilice ujedno služe za prihvate vezova za kolica i osobe u kolicima.

Takva vozila opremljena su mehaničkom ili elektro-hidrauličnom rampom koja se postavlja na zadnja vrata. Po potrebi ugrađujemo još i dodatne rukohvate, klimatizaciju, grijanje, osvjetljenje, razglas za putnički dio i sl.

Ručno upravljanje svim funkcijama vozila

U mogućnosti smo Vam ponuditi dodatno ručno upravljanja papučicama (spojka, kočnica i gas) uz personalizirani pristup.

Najrašireniji proizvod su upravljačke komande kojima se upravlja s kočnicom i gasom kod vozila s automatskim mjenjačem. Takav sustava se sastoji od jedne ručice na vozačevoj strani kojom se upravlja kočenjem i dodavanje ili oduzimanjem gasa. Ugradnja tog sustava omogućuje i dalje klasično korištenje papučica kočnice i gasa ako isto vozilo koristi i druga osoba.

Postoje zatim sustavi elektro-mehaničkog ručnog upravljanja spojkom za ljude čija lijeva noga nije u potpunosti funkcionalna. Također imamo i sustav dodavanja gasa lijevom nogom za ljude sa slabijom funkcionalnosti desne noge za vozila s automatskim mjenjačem.

U ponudi također imamo i razne dodatke za volan i ručice mjenjača kojima se mogu dodatno olakšati upravljanja i drugim funkcijama vozila.

Sustavi za olakšani ulaz i izlaz iz vozila

Za lakši ulaz i izlaz iz vozila nudimo rješenja sa mehanizmom za zakretanje sjedala. Također možemo ponuditi pristup sjedalu preko sklopivog podesta vezanog na stup kod bočnih vrata. Podest može biti izveden na način da se podiže, a osim podesta može biti i jastučić.

Također možemo ponuditi sustav dizalice za osobu sa specijalnom nosiljkom koja osigurava brz i siguran ulazak u vozilo.

Sustavi za spremanje invalidskih kolica i elekto-skutera

Korištenjem našeg dizala možete jednostavno utovariti u vozilo bilo koji tip invalidskih kolica kao i elektro-motornih skutera. Sustav zauzima vrlo malo prostora tako da ne narušava normalnu upotrebu prtljažnog prostora.

Liftovi za bazene

Nudimo Vam rješenja za lakši transfer osoba s invaliditetom te slabije pokretnih i starijih osoba u bazen. Sustavi koje nudimo imaju više opcija i mogućnosti te prilagođavamo svakom tipu bazena.

Pogodno za kuće za odmor s bazenima koje žele proširiti ponudu za slabije pokretne osobe ili osobe s invaliditetom. Također opcije za hotele, lječilišta i ostale institucije s bazenima.

 

Mobilni sustavi

BluOne – najprodavaniji model na tržištu

– Inovativno rješenje za prijevoz i ulaz u bazen osoba sa smanjenom pokretljivošću koje žele ući u vodu sigurno, brzo i udobno
– Nije potrebno fiksirati za podlogu i jednostavno je za korištenje
– Radi na način da osoba sjedi na sjedalu, kada se približi rubu bazena, sustav se zakoči pomoću ručice te se osoba spusti u bazen pritiskom na dugme
– Malih dimenzija sa laganim manevriranjem i jednostavan za korištenje

liftovi za bazene - BluOne

BluPool – sigurnost sa dizajnom

– Poboljšana sigurnost sa 8 sigurnosnih koraka
– Ulazak u bazen puno jednostavniji i sigurniji kako za korisnika tako i za operatera
– Dodatno može biti opremljen infracrvenim senzorima podloge i zvučnim signalom kada se približava bazenu te dodatnim sigurnosnim pojasevima za korisnika te daljinskim upravljanjem

liftovi za bazene - BluPool

PandaPool lift – napredna zaštita i tehnologija

– Motorizirani pogon za kretanje i podizanje
– Olakšano upravljanje operateru
– Mogućnost prijenosa osoba do težina od 150 kg
– Najbolja sinteza kvalitete, inovacije, pouzdanosti i razvoja tehnologije

liftovi za bazene - PandaPool

Statički sustavi

InPool – praktičan i siguran

– Dizajniran da pomiče arhitektonske barijere u okruženju bazena
– Lagan za postavljanje, smanjenih dimenzija ali istovremeno siguran sa specifikacijom materijala čini inteligentan i razuman izbor sa minimalnim utjecajem na okoliš

 

F100 i F100M – puno opcija za različite izvedbe bazena

– Statički sustav sa rotirajućom strukturom jednostavno se prilagođava svakom zahtjevu
– Može biti potpun motoriziran ili ručni te osigurava korisniku samostalan ulaz u bazen pa čak i bazene sa povišenim rubom

liftovi za bazene - F100 i F100M