Pružamo mogućnost osobama koje zbog svog invaliditeta imaju poteškoće u pristupu i upravljanju vozilima kroz rješenja u preinakama vozila i specijalnim nadogradnjama.

Vozila sa pristupom osoba u invalidskim kolicima

Vozila kao što su VW Caddy ili Caddy Maxi, Peugeot partner, Citroen Berlingo , Ford Tourneo Connect sa ugrađenim sistemom Flexi Ramp predstavljaju, novu, bolju razinu transporta osoba s invaliditetom.

Flexi Ramp je dizajniran za transport osoba u invalidskim kolicima, a sadrži jedinstvenu pokretnu rampu. Pri tome je omogućen prijevoz i dodatnih osoba u sjedalima kao i pratnje.

Jednostavna upotreba postiže se laganim pristupom vozilu, a kolica su u vozilu osigurana pomoću specijalnog sigurnosnog sistema za učvršćivanje u 4 točke. Osoba u invalidskim kolicima je dodatno osigurana posebnim sigurnosnim pojasom u 3 točke. Navedeni sigurnosni sustavi i pojasevi osiguravaju najviši stupanj sigurnosti za osobu u invalidskim kolicima tijekom prijevoza.

Ukoliko postoji potreba za prijevozom osobe u invalidskim kolicima sjedala sa preklapaju i tada se, pored osobe u kolicima mogu voziti još 2, 3 pa čak i 5 osoba u zavisnosti od baznog vozila. Nakon ugradnje sistema Flexi Ramp vozilo je namijenjeno prijevozu putnika na sjedalima i putnika u invalidskim kolicima.

Kada u vozilu nije potrebno voziti osobu u invalidskim kolicima korisniku su na raspolaganju sva sjedala i prtljažni prostor identičnog volumena kao kod standardnog vozila. Tako nadograđeno omogućava korisniku da koristi kompletan prostor za prtljagu ili da jednostavnim spuštanjem rampe stvori prostor za invalidska kolica.

Ručno upravljanje svim funkcijama vozila

U mogućnosti smo Vam ponuditi dodatno ručno upravljanja papučicama (spojka, kočnica i gas) uz personalizirani pristup.

Najrašireniji proizvod su upravljačke komande kojima se upravlja s kočnicom i gasom kod vozila s automatskim mjenjačem. Taj sustav se naziva MERO-3 i predstavlja jednu ručicu smještenu kraj centralnog tunela na vozačevoj strani kojom se upravlja kočenjem i dodavanje ili oduzimanjem gasa. Ugradnja tog sustava omogućuje i dalje klasično korištenje papučica kočnice i gasa.

Postoje zatim sustavi mehaničkog ručnog upravljanja spojkom za ljude čija lijeva noga nije u potpunosti funkcionalna. Također imamo i sustav dodavanja gasa lijevom nogom za ljude sa slabijom funkcionalnosti desne noge.

U ponudi također imamo i dodatke za volan i ručice mjenjača.

Sustavi za olakšani ulaz i izlaz iz vozila

Za lakši ulaz i izlaz iz vozila nudimo rješenja sa mehanizmom za zakretanje sjedala. Također možemo ponuditi pristup sjedalu preko sklopivog podesta vezanog na stup kod bočnih vrata. Podest može biti izveden na način da se podiže, a osim podesta može biti i jastučić.

Također možemo ponuditi sustav dizalice za osobu sa specijalnom nosiljkom koja osigurava brz i siguran ulazak u vozilo.

Sustavi za spremanje invalidskih kolica i elekto-skutera

Korištenjem našeg dizala možete jednostavno utovariti u vozilo bilo koji tip invalidskih kolica kao i elektro-motornih skutera. Sustav zauzima vrlo malo prostora tako da ne narušava normalnu upotrebu prtljažnog prostora.

Rabljena vozila

Uz izradu nadogradnji i ugradnju sustava nudimo Vam i široku ponudu rabljenih vozila specijalno opremljenih za prijevoz osoba s invaliditetom.

Vozila se unose iz centralnog depoa u Nizozemskoj, a lager vozila možete pretraživati u nastavku: